Episodes
-
Årets russekull lengter etter å feire slutten på 13 års skolegang. De følger tradisjonen med å bruke store summer på tidenes fest. Men for mange ender festen i konflikt og gjeld.
Med VG-journalist Ivar Brandvol.
-
Da Andreas Ribe-Nyhus gikk inn på glattcella etter å ha drept et annet menneske, var det helt uten erfaring som fange. I starten var alt nytt og litt spennende, og han trodde han ville slippe ut raskt.
Så kom dommen på 14 år. Fengselsoppholdet tok en mørk vending. Men etter noen år skjedde det noe som endret livet hans.
Laget av Kjetil Bjørgan
Hos PodMe eller i Aftenposten-appen.
-
Missing episodes?
-
Erling Braut Haalands overgang til Manchester City er den største i norsk fotballhistorie. Hvordan ble gutten fra Bryne én av verdens beste spisser? Og er kjempeovergangen bare gull og grønne fotballbaner?
Med sportskommentator Daniel Røed-Johansen.
-
Da Talibans ledere var i Oslo på toppmøte i januar, lovet de å lytte til menneskerettighetsorganisasjoner og at jenter skulle få gå på skolen. Nå truer de kvinneaktivister, innfører påbud om heldekkende burka og sier at kvinner helst bør holde seg hjemme. Hva skjedde?
Med Olga Stokke og Hanne Christiansen.
-
I lang tid har Finland klart seg selv, uten forsvarsalliansen Nato. Men da Russland invaderte Ukraina, fikk Nato-pipen en annen lyd. Hvordan vil det påvirke forholdet til naboen i øst?
Med Aftenpostens journalist Ingeborg Moe.
-
Chris Stewart jobber som historielærer i Shanghai. Han er en mange utlendinger som er misfornøyde med livet i Kina.
Nå pågår en masseflukt av både kinesere og utlendinger fra folkerepublikken. Hva er det med Kina som gjør at folk stikker fra landet?
Med Aftenpostens journalist Kristoffer Rønneberg.
-
Helt siden Eurovision ble startet i 1956, har det vært et "ikke-politisk, kulturelt arrangement". Men i år er Russland utestengt fra konkurransen og Ukraina ligger øverst på oddslistene. Blir årets Eurovision en ren støttekonsert? Og bør storpolitikk få avgjøre verdens største musikk-konkurranse?
Med: Musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad
-
Det er aldri registrert så tørre måneder i Sør-Norge som nå. Kommer ikke regnet snart, kan Oslo-folk måtte venne seg til å koke vannet.
Med Aftenposten-journalist Maria Pettrém.
-
Ukraina-krigen har ikke gått som Putin håpet. Men det hindrer ham ikke i å fortelle sin egen versjon. Historieomskriving er blitt ett av hans viktigste våpen.
Med Aftenpostens Russland-korrespondent Per Kristian Aale.
-
Siden 70-tallet har kvinner i USA hatt rett til selvbestemt abort. Nå kan denne retten forsvinne. En lekkasje viser at Høyesterett kan åpne for at delstater rett og slett kan forby abort. Hvorfor vil de det?
Med utenriksjournalist Kjetil Hanssen.
-
Kristian Hovde er én av mange bønder som sender dyrene til slakt. Men nå er jordbruksoppgjørets time kommet. Ikke bare krever bøndene et rekordhøyt milliardbeløp. De kan faktisk få ønsket sitt oppfylt.
Med økonomijournalist Anne Sofie Bergvall.
-
Gry Helen Nygård hadde vært medlem i Jehovas Vitner i 30 år. Men i 2018 går hun til de eldste i menigheten og forteller at hun våknet naken på et hotellrom, uten å vite hva som hadde skjedd. Da ble hun ekskludert fra trossamfunnet. Nå skal Høyesterett bestemme om hun får komme tilbake.
Med: Gry Helen Nygård og professor Vibeke Blaker Strand.
-
I Aftenpostens podkast Fortalt får du historier som overrasker og berører. I denne ukens episode blir du med på tre dater.
-
Russland har stoppet gasstilførselen til to EU-land og samtidig blottlagt Europas avhengighet av russisk gass. Det kan være en bra ting i lengden.
Med Aftenpostens Kjetil Alstadheim og Ingrid Brekke.
-
Mandag kjøpte Tesla-gründer Elon Musk hele Twitter for rundt 440 milliarder kroner. Hvorfor gjorde han det? Og hva vil den uforutsigbare milliardæren gjøre med plattformen som er kjent som verdens viktigste møteplass?
Med teknologijournalist Per Kristian Bjørkeng.
-
Disney har valgt side i en betent debatt i USAs store kulturkrig. Det kan skape trøbbel for både selskapet og «verdens mest magiske sted»: Disney World i Florida.
Med kulturjournalist Jakob Semb Aasmundsen og kommentator Christina Pletten.
-
Da russiske tanks rullet inn over den ukrainske grensen for to måneder siden, var vestlige land raskt ute med å fordømme. Men Nato ville ikke sende for tunge våpen til Ukraina. Derfor måtte de finne andre måter å hjelpe på. Og nå - kaster Joe Biden silkehanskene.
Med Aftenpostens Per Anders Johansen og Gina Grieg Riisnæs
-
Pål Steigan ledet det kommunistiske AKP (m-l) på 70-tallet og snakket om "væpna revolusjon". Nå anklages nettsiden hans for å spre konspirasjonsteorier og russisk propaganda - og den har koblinger til nåværende Rødt-politikere.
Med Aftenpostens kommentator Andreas Slettholm.
-
De var fem søsken med en vanlig barndom i Sverige. Men så tok moren deres et valg som endret livet deres for alltid.
Hør ukens Fortalt-episode i Aftenposten-appen eller hos PodMe. Hvis du abonnerer på Aftenposten kan du logge inn på www.aftenposten.no/podme
- Show more